Romdipp med chips
Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)
Till servering
1 påse lättsaltade chips
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3557 KJ / 844 kCal
Fett77 g
Salt7.12 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.
Anders
2021-01-01Lyxdipp
Maria
2020-12-23Det ända minuset blir att man ibland hamnar för långt ifrån dippskålen... så gör 2! Så himla gott! Det blir högsta betyg!
Christina
2020-08-14