Risgrynsyoghurt med körsbär

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Risgrynsyoghurt med körsbär

Den här risgrynsyoghurten är perfekt till julfrukosten men även som dessert. Blanda bara söt och god risgrynsgröt med syrlig yoghurt och toppa med vaniljsmakande körsbär och rostad mandel.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Risgrynsyoghurt med körsbär

Ingredienser

4 portioner
500 g  risgrynsgröt
1 dl  grekisk yoghurt (10 %)
1/2 tsk  vaniljpulver

Topping

250 g  frysta, tinade körsbär och/eller björnbär
1 krm  vaniljpulver
2 tsk  flytande honung
4 msk  hackad, rostad mandel

För alla

Fri från gluten och ägg. Inehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det här var inte det minsta gott! Risgrynsgröt och grekisk yoghurt passade inte alls ihop! Iaf inte med hemgjord risgrynsgröt. Den köpta innehåller ju en massa socker, så kanske det funkar bättre då.

Caroline

2018-08-17

Låter supergott!

Bo arne

2017-12-16

Näringsvärde per portion

Energi1006 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.54 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Teffgröt med körsbär
Betyg 3.1 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangofrutti
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktris med plommon, nektariner och torkade aprikoser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord risgrynsfrukost med bär och honung
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsplättar
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärstrifle
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga