Surdegsgrund på rågmjöl

Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
14
Surdegsgrund på rågmjöl

Ta dig tid att göra ditt alldeles egna surdegsbröd på rågmjöl! Ha degen i kylen och baka den i ugnen vid tillfälle. Resultatet blir ett nybakat, saftigt och nyttigt bröd som du kan variera med olika goda pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Surdegsgrund på rågmjöl

Ingredienser

1 sats
vatten
ekologiskt rågmjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 sats surdeg.

Tips

Kom ihåg att ge den ny näring, 1 dl vatten (40°C) och 60 g (ca 1 dl) ekologiskt rågmjöl varje vecka så den hålls vid liv. Bakar du inte under veckan så häll ut allt utom ca 1/2 dl av surdegsgrunden och ge den sedan ny näring. Detta för att det inte ska blir för mycket surdegsgrund i burken, då en stor mängd surdegsgrund kräver en större mängd ny näring.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Ska surdegen vara rinnig? Har lite bubblor m ett n inga glutentrådar

Jenny

2024-02-28

Hej! Jenny! Om du menar surdegsgrunden så ska den vara bubblig och rinnig. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-02-28

Ska det vara fint rågmjöl eller grovt?

Monika

2024-01-24

Hej Monika! Det går bra med båda. När vi gjorde surdegsgrunden på bilden så använde vi oss av grovmalen. Lycka till! Hälsningar Tove

Redaktionen

2024-01-25

Dag 4 ska den stå med lock på. Stängt eller löst?

Pia

2023-10-03

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillknäcke
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga