Potatisgratäng med gorgonzola och päron
Den här ljuvligt krämiga potatisgratängen med gorgonzola, päron, Västerbottensost och muskot kammade hem förstapriset i Buffés potatistävling 2012. En helt oemotståndlig smaksuccé! Gör sig bra till kallskuret, prova till exempel tillsammans med favoriten dubbelmarinérad fläskfilé!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis (gärna marilyn)
2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1 liten purjolök (à ca 150 g)
100 g gorgonzola
2 dl riven Västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God och annorlunda. Gjorde den på nyårsafton 2012. Alla gillade den. Ska pröva att göra den igen snart!
Madeleine
2014-01-17Fantastiskt god. Päronen bidrar med lite sötma som bryter fint mot det krämiga och salta.
Magnus
2013-06-24God potatisgratäng men inget märkvärdigt. I mitt tycke behövs avsevärt mer salt & peppar än de angivna mängderna.
Therese
2012-10-12