Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
6
Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Festlig och lyxig oxfilé serverad med krispiga ugnsstekta rotsaker och en underbar caesardressing - jättegott! Tar lite längre tid att tillaga men går enkelt att förbereda så att maten sedan kan sköta sig själv i ugnen. Servera och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Ingredienser

4 portioner

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker

4   skivor oxfilé (4 skivor motsvarar ca 600 g)
1 kg  rotfrukter (t ex svartrot, morot och palsternacka)
500 g  potatis (t ex sparrispotatis)
4   stora schalottenlökar
1 msk  rapsolja
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
smör

Dressing

1   liten burk sardeller (1 burk är ca 50 g)
1   vitlöksklyfta
1 msk  dijonsenap
1/2   pressad citron
1 dl  riven parmesan
1   äggula
1 1/2 dl  rapsolja

Till servering

1   romansalladshuvud
lite parmesan
4   rostade tunna långa brödskivor

För alla

Rätten innehåller ägg och mjölk men är är glutenfri, om man väljer bröd utan gluten.
Gör äggfri: uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i stället för parmesan och servera med äggfritt bröd.
Gör mjölkfri: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd mjölkfri ersättningsprodukt för ost och välj mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Löjligt bra recept. Används fortfarande efter 14 år. Caesardressingen är så bra att vi inte gör den för ofta - vill inte för vad som helst tröttna på den. Alla andra dressingar som jag smakat känns som urtråkiga efter att denna provades första gången. Den restaurang som tar detta recept till sin sallad kommer att få stående ovationer. Högsta betyg!

Jörgen

2020-12-31

Jättegott! Bytte oxfilen mot fläskfile och hoppade över svartrötterna. Gillades av alla.

Marie

2006-01-14

Denna recept var enkelt att förbereda. Tyvärre fick jag inte tag på svartröttar, men det gick bra endå

Karen

2006-01-07

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Caesarsallad
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med friterad klyftpotatis och rödvinssky
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga