Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm
Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 20
225 g smör
5 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar 270 g)
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
2 dl grovt rivet äpple
1 msk finrivet apelsinskal
smör (till formarna)
Brynt smörkräm
300 g smör
300 g färskost
400 g florsocker
Garnering
florsocker
citrusfrukter (t ex clementin, apelsin, grape)
För alla
Innehåller gluten, och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och färskostersättning.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och färskostersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2144 KJ / 511 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein4 g
Kommentarer
Väldigt god! Smakar lika bra dag 1 som dag 5. Men nästa gång blir det halv sats då tårtan avnjuts i tunna skivor.
Lola
2024-01-09Frostingen är magiskt gott. Använde på mjuk pepparkaka gjord på mix. Frös in toppingen som blev över
Jill
2024-01-01@Åsa jag gjorde glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd i gram finax glutenfri mjölmix
Miriam
2021-12-19