Lingonpavlova med kolagrädde

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
6
Lingonpavlova med kolagrädde

En julig variant av en klassisk pavlova, alltså spröd marängtårta med lite segt inre. Lätt att baka och otroligt god! Vispa en fluffig maräng med snygga lingon i och forma till en krans. Toppa med grädde blandad med dulce de leche och ringla över syrliga lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Lingonpavlova med kolagrädde

Ingredienser

8 portioner

Maräng

4   äggvitor
2 1/2 dl  strösocker
2 tsk  majsstärkelse
1/2 tsk  salt
1 tsk  färskpressad citronjuice
1 1/2 dl  frysta lingon

Kolagrädde

3 dl  vispgrädde
1 dl  karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)

Lingontopping

1 dl  frysta tinade lingon
2 msk  rörsocker

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Undrar om man ska verkligen lägga i marängen frysta lingon. Sjunker inte den ihop?

Maria

2023-12-13

Marängen behöver mycket mer tid i ugnen än angivet. Sitter man lugnt i båten så blir den superbra. Gör även en sommarvariant med frysta blåbär i marängen och jordgubbar på toppen!

Amelie

2020-07-04

Fantastiskt god! Har blivit en tradition här hemma på decemberkalaset. Har också prövat att göra så mini-pavlova pajer som blev väldigt söta.

Elina

2018-12-14

Näringsvärde per portion

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba julmuffins
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fudge
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinkaka
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga