Laxcrostini med sojamajonnäs
En riktigt fin bit lax passar bäst till dessa urläckra tilltugg med tunna laxskivor och sojamajonnäs på crostini. Tricket för en lyckad majonnäs är att ha ungefär samma temperatur på ingredienserna och att ta det lugnt med oljan i början.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g lax i bit (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy)
1/2 påse naturella crostini (à 120 g)
40 g forellrom eller annan rom
1 msk finskuren gräslök
1 tsk sesamfrön (gärna svarta)
Sojamajonnäs
1 liten äggula (rumsvarm)
1 tsk wasabi
2 tsk risvinäger
1 dl neutral rapsolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk flytande honung
nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Kontrollera crostinin.
Gör äggfri: Uteslut majonnäsreceptet och använd äggfri specialmajonnäs och smaksätt den med wasabi, soja och honung.
Gör så här
Tips
Sprucken majonnäs? Vispa upp en ny äggula och tillsätt den spruckna majonnäsen lite i taget under vispning. Ett annat knep är att ta en stavmixer och mixa majonnäsen kraftigt för att se om den går ihop igen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott men sojamajonäsen blir för lös. Blandade i lite köpemajonäs, vilket hjälpte något. Rostade även sesamfröna för jag inbillar mig att de smakar mer då. :)
Anna
2022-01-01