Kyckling i yoghurtmarinad

Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
1
Kyckling i yoghurtmarinad

I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Genom att röra ner mustiga kryddor som garam masala i yoghurtmarinaden ger den också kycklingen god smak vid längre marinering.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Kyckling i yoghurtmarinad

Ingredienser

4 portioner
2 dl  naturell yoghurt
1   pressad vitlöksklyfta
1 msk  garam masala
1 tsk  salt
4   kycklingfiléer

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat

Kommentar

1-3 dygn? Är det på riktigt? Eller är det timmar? Känns som rå kyckling i yoghurt 3 dygn i kylen inte kommer att bli så bra..

Fatou

2023-03-01

Tack för din fråga Fatou! Vi har nu uppdaterat tiden till 6 timmar eller över natten. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-31

Näringsvärde per portion

Energi672 KJ / 160 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga