Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
2
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Oxfilé är en festlig råvara som passar utmärkt till nyårsmiddagen. Här serveras den med en mustig rödvinssky. Krydda köttet med koriander, timjan, fänkål och enbär och låt det bli saftigt och mört i ugnen. Gott tillsammans med sotad broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Ingredienser

6 portioner
600 g  putsad oxfilé
1 tsk  hela svartpepparkorn
8   enbär
2 tsk  fänkålsfrön
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  malen koriander
1 tsk  salt
smör

Rödvinssky

2 dl  rött vin
1 msk  konc kalvfond
3 dl  vatten
1/2 - 1 msk  honung
2 msk  färskpressad citronjuice
salt
peppar
ev konjak till såsen

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod kryddblandning

Anna

2020-12-31

Att koka såsen skulle stått först. Annars så smakar det super😊👍

Erik andreas

2020-12-31

Näringsvärde per portion

Energi959 KJ / 229 kCal
Fett7 g
Salt1.87 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga