Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter
Att ”baka” pizza på pitabröd är en riktigt knaprig delikatess! Vad du toppar dina pitabröd med väljer du själv, men får vi föreslå en veggo-variant med pesto, tjock yoghurt, marinerade kronärtskockor och mosade gröna ärter eller sojabönor? Jättegott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
4 st
2 pitabröd
4 msk pesto
2 dl turkisk yoghurt (10%)
2 dl marinerade kronärtskockor
1 1/2 dl mosade gröna ärtor eller frysta, tinade sojabönor
myntablad
flingsalt
svartpeppar
olivolja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston, alt mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Byt yoghurt mot soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera peston och brödet.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston, alt mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Byt yoghurt mot soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera peston och brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1400 KJ / 337 kCal
Fett21.4 g
Salt2.15 g
Kolhydrater24.3 g
Protein9.2 g
Kommentarer