Krämig rödbetssmoothie med grönkål
Denna rödbetssmoothie är fylld av nyttigheter och har en vackert lila färg. Avokado och banan gör den len och krämig. En perfekt lunch när du behöver äta på språng.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g rödbetor
2 selleristjälkar
1 mogen avokado
1 grön (omogen) banan
2 dl hackad grönkål
5 dl kallt vatten
2 dl frysta hallon
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi557 KJ / 133 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
Ska rödbetorna vara råa eller tillagade?
Anna-clara
2019-01-08Hej Anna-Clara! De ska vara råa när du mixar denna smoothie. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-08Riktigt god, smakade mycket bättre än förväntat!
Amanda
2017-11-03Smakar matigt och dem mättar bra. Man bör se den mer som mat än som en smoothie för den är inte särskilt söt som smoothies ofta är.
Siri
2017-10-23