Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
0
Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g  aubergine
2 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit (12%)
3 dl  vatten
3   kryddpepparkorn
1   lagerblad
200 g  kokta skalade palsternackor
1/2 dl  rapsolja
1 dl  vatten
30 g  färsk babyspenat
1 dl  finhackad persilja
1 dl  finskuren dill
1 msk  riven pepparrot
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vegansk inlagd sill av aubergine
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikstofu
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga