Kimchi

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
9
Kimchi

Misströsta inte om ditt första försök att göra egen koreansk kimchi inte blir perfekt. Doftar den och ser bra ut kan du alltid använda den i matlagningen. Vanligaste varianten är med salladskål, men kimchi innefattar alla sorters mjölksyrade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Kimchi

Ingredienser

undefined
1 1/2 kg  salladskål
1 1/2 dl  salt (jodfritt)
250 g  rättika
2 msk  finriven färsk ingefära
3 msk  pressad vitlök
3 dl  finhackad purjolök
5 msk  chilipeppar
1 msk  socker
1 msk  fisksås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

I vår matskola kan du se steg-för-steg hur man gör kimchi. Här får du även tips på goda rätter med kimchi.

Tips

I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. När kimchin är precis klar, efter cirka en vecka, är den fräsch och god som tillbehör till alla möjliga rätter. Efter ytterligare två veckor har den tydligare smak och passar till grillad lax, makrill eller stekt fläskkött. Ytterligare några veckor senare har den kraftig smak, och då är det dags att använda kimchin i wok och grytor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Fungerade inte. Försökte två gånger och båda gångerna möglade det. Antagligen för att det var för torrt. Surkål brukar man behöva se till att det är under vätskan, men här är det inte så.

Mats

2021-08-01

Hej igen Mats! Våra kockar hälsar att de vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel när du gjorde kimchin. Det är viktigt att burken är väl rengjord och att man använder rena redskap vid tillagning. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-13

Hej Mats! Hmm... undrar vad som har gått fel. Pga semestertider kommer vårt svar från våra receptkreatörer att dröja. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-03

Hej! Saltet, ska det vara jodfritt? Såg att ni svarat på en fråga vid jäsning av surkål, att det var viktigt med jodfritt. Ni svarade att jod hämmar den nyttiga bakterietillväxten. Bör väl vara likadant vid tillverkning av kimchi?

Siv

2021-02-10

Det måste vara Koreansk chili!! Annars blir detta recept ogiltigt. Sök på nätet efter Gochugaru. Den koreanska chilin är mer rund i smaken och har en rostad ton.

Frank

2020-10-21

Hej Frank! Tack för din kommentar. Vi har flera olika recept på kimchi och eftersom det kan vara svårt att få tag i gochugaru kan denna kimchi vara ett alternativ. Vill tipsa dig om detta lite mer klassiska recept https://www.ica.se/recept/koreansk-kimchi-727403/ Hoppas du gillar kimchin. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2128 KJ / 515 kCal
Fett3 g
Salt7.21 g
Kolhydrater78 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kimchi
Betyg 4.7 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Soppa från Korea
Betyg 2.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet kimchi på rödkål
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga