Kikärtsmajonnäs - utan ägg
Släng inte spadet från konserverade kikärter! Det går att använda till mycket, inte minst funkar kikärtsspadet utmärkt som ersättare till ägg i majonnäs. Kikärtsmajonnäsen är perfekt för äggallergiker, den som är vegan eller av andra anledningar inte vill äta ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
2 1/2 dl
3 msk spad från kikärter
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl neutral rapsolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt din kikärtsmajo med vitlök, färska örter, srirachasås eller en klick wasabi.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi547 KJ / 131 kCal
Fett14.7 g
Salt0.58 g
Kolhydrater0.1 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Tycker det blir en toppenmajo, men det blev lite väl salt med 1/2 tsk. Fast det verkar bara vara jag som haft det problemet, så jag kanske slant 🤔 ska nog testa med 1 krm först nästa gång, och sen öka efter smak.
Nils
2024-02-25Vet inte varför men det här receptet funkar inte för mig, har lyckats en gång övriga gånger blir det bara rinnigt. Någon som har koll på vad som händer och varför?
Robin
2024-02-10Enkelt, snabbt och gott!
Margareta
2023-06-19