Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Kanel- och dadelbollar


Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

Ingredienser

ca 16
  • 2 dl havregryn
  • 150 g torkade kärnfria dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm flingsalt
  • ca 2 msk vatten
  • 2 1/2 msk kakao

Gör så här

  1. Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar, hälften av kanelen, saltet och lite i taget av vattnet till en smet.
  2. Blanda kakaon med resten av kanelen. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kakaoblandningen. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.

Näringsvärde per portion

Energi: 212 kj / 50 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 0,6 g
Salt: 0 g