Kanapé med löjrom och citronsmetana

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
1
Kanapé med löjrom och citronsmetana

Smetana, löjrom och färsk dill på smörstekt bröd – detta är en riktig lyxkanapé! Rikligt med citron och finhackad schalottenlök gör snitten till stjärnan på festen. Det går lika bra att använda fryst som färsk löjrom, men också sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kanapé med löjrom och citronsmetana

Ingredienser

16 st
16 st  rundlar, ca 6 cm i diameter, av skivat ljust formbröd
2 msk  smör
1 1/4 dl  smetana
1 tsk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  finhackad schalottenlök
180 g  löjrom
färsk dill till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Närinsberäkninen är per kanapé.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt!

Åsa

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi407 KJ / 97 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cruditéer med löjromsdipp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanapée med räkor och basilikamajo
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga