Jerk-marinad

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Jerk-marinad

Jerk är en marinad som härstammar från Västindien och främst Jamaica. Receptet är inte lika kryddstarkt som originalet. För en mer autentisk jerk, använd dubbelt så mycket av de torra kryddorna och mer chili.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Jerk-marinad

Ingredienser

8 portioner
1 msk  malen kryddpeppar
1 msk  torkad timjan
1 1/2 tsk  kajennpeppar
1 1/2 tsk  färskmalen svartpeppar
1 1/2 tsk  smulade torra salviablad
4/5 tsk  malen muskot
4/5 tsk  malen kanel
1 msk  socker
1 - 1 1/2 msk  vitlökspulver eller pressad färsk
1 msk  socker
1   chilifrukt
1/2 dl  olivolja
1/2 dl  soja
1 1/2 dl  vitvinsvinäger
1 1/2 dl  färskpressad apelsinjuice (1 1/2 dl juice motsvarar ca 2 apelsiner)
juicen av 1   lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Marinera kyckling och fläskkött i minst 1 timme. Ta upp kycklingen eller köttet ur marinaden och låt det rinna av innan det grillas på glödande kol. Kycklingfiléer tar 6-8 minuter/ sida, fläskkotletter 4-5 minuter/sida. Halvera satsen om du bara vill marinera till 4 personer och inte få något över att spara.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lite många ingredienser, men en riktig höjdare:)

Jessica

2004-08-17

Testa liknande recept

Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tareqs jerk-kryddblandning
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga