Hasselbackspotatis mini

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
2
Hasselbackspotatis mini

Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Men det är inte fel att förnya sig lite. Prova minihasselbackspotatisar! Toppa med crème fraiche och löjrom till festliga munsbitar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Hasselbackspotatis mini

Ingredienser

8 portioner
900 g  små potatisar (gärna ratte)
1 tsk  salt
100 g  smör
2 dl  smetana
80 g  löjrom
2 msk  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Med panko eller ströbröd blir de extra knapriga.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Går det att förbereda saker dagen innan?

Anna

2020-12-29

Jättegoda, mycket uppskattad förrätt. Bytte ut löjrommen till regnbågsrom! Mums

Sofia

2019-11-18

Näringsvärde per portion

Energi1217 KJ / 290 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromsrulle med cheddar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga