Grönkålssallad med tahini och sesam

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Grönkålssallad med tahini och sesam

Laga smart efter jul. Använd resterna från julbordet till en god grönkålssallad med julskinka och asiatisk tahinidressing. Quinoa eller bulgur gör salladen mättande. Toppa med sesamfrön och torkade tranbär eller russin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Grönkålssallad med tahini och sesam

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  tahini
1 msk  japansk soja
1/2 dl  vatten
1 tsk  sesamolja
1 msk  honung
1/2   riven vitlöksklyfta
2 tsk  vinäger
2   morötter
200 g  strimlad grönkål
1 msk  olivolja
1 krm  salt
4 dl  kokt quinoa eller bulgur
200 g  strimlad julskinka eller kassler
1 msk  rostade, vita sesamfrön
1 dl  torkade tranbär eller russin

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.
Gör glutenfri: välj quinoa (bulgur innehåller gluten). Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör äggfri: välj julskinka med äggfri griljering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2421 KJ / 578 kCal
Fett17 g
Salt3.18 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bye bye christmas-quesadilla
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga