Gazpacho

Betyg 3.1 av 5.
267 personer har röstat
20Klimatsmart
Gazpacho

Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Gazpacho

Ingredienser

6-8 portioner
1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   röda paprikor
1   liten gurka
800 g  tomater
1/2 dl  olivolja
2 dl  kallt vatten
3 msk  vinäger (gärna sherryvinäger)
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering:

finhackad gurka och paprika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port exkl serveringsförslag.

Gör så här

Tips

För en finare struktur på soppan, passera soppan (häll den genom en finmaskig sil), innan den serveras. Låt gärna gazpachon bli riktigt kall innan den serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
267 personer har röstat

Kommentarer

Bil ha lövbiff

Peter

2024-02-09

God och sund.

Eva

2023-10-06

Använde vår juicemaskin (Phillips) och körde alla ingredienser förutom olja, svartpeppar och vinäger genom den! De tillsattes senare direkt i soppan - juicen som kryddades till angenäm styrka och smak! Resterna kan med fördel användas som tillbehör till mat, inget svinn här inte! Enkelt snabbt och gott!

Roger

2023-09-01

Näringsvärde per portion

Energi466 KJ / 112 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Minigazpacho
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksmarinerade oliver och kapris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med tomat- och basilikatoast
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul gazpacho med rostad vitlökscrème
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga