Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
3
Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Ingredienser

10-12 bufféportioner
250 g  bananschalottenlök
65 g  rucola
10   körsbärstomater
50 g  smör
rapsolja (till formen)
6   ark filodeg
3   ägg
3 dl  mjölk (3%)
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
200 g  chèvre (getost)
1 dl  riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk  rostade pinjenötter

Till servering

rucola
tomater

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pajen går att förbereda dagen före. Värm i ca 10 minuter på 150°C vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.

Birgitta

2021-09-24

Den är väldigt god, blir så vacker och kommer säkert att göra succé på kräftskivan

Karolina

2018-08-17

Jag lagade pajen med vanlig pajdeg och den blev mycket god och fick bra betyg hemma!

Elisabeth

2018-01-17

Näringsvärde per portion

Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett17 g
Salt1.02 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Fyllt bröd med getost, nötter och honung
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hannas getosttarte med rostade frön
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostfyllda dadlar med bacon
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre-tzatziki
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga