Falukorvslåda med dijonsenap
Falukorvslåda med dijonsenap är pasta och korv med grönsaker i saftig äggstanning smaksatt av senap - en vardagsrätt du kommer gilla. Den saftiga äggstanningen av bland annat grädde och ost binder ihop smakerna i falukorvslådan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (t ex rigatoni)
1 gul lök
1 paprika
1 falukorv (à ca 400 g)
3 ägg
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 dl riven ost
lite strimlad persilja
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera korven.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra vardagsmat och utmärkt att göra en laddning matlådor av. Hade ingen persilja hemma så jag strödde på persillade-krydda istället med gott resultat.
Emma
2021-08-13Var gott med purjolök och jag tror att det kan bli gott med bacon också.
Anneli
2020-08-05Kör denna några gånger nu! blir bara bättre och bättre, Bra student mat för en billigslant!
David
2018-02-25