Brytbröd med rosmarin och rödlök

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
3
Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ett gott bröd att bryta en bit av direkt ur plåten eller formen. Brytbrödet påminner om italiensk foccaccia och får god smak av vackra rödlöksringar och färsk rosmarin. Men man kan även maxa med oliver, andra örter och kanske strössla över lite goda frön.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ingredienser

12 portioner
25 g  jäst
3 dl  ljummet vatten
1/2 dl  rapsolja
1 msk  honung
6 dl  vetemjöl
1/2 msk  salt
1   rödlök
2   stjälkar rosmarin
1 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Supergott

Marina

2020-10-29

Jättegott

Margaretha

2014-10-23

Jättegott och enkelt att göra!

Kerstin

2014-10-21

Näringsvärde per portion

Energi668 KJ / 160 kCal
Fett5 g
Salt0.87 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med getost och rosmarin
Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllt grekiskt bröd
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfocaccia
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga