Klassisk dessert på nytt sätt!

Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Här visar vi hur du gör den steg för steg i portionsglas och bjuder på några recept på härligheten, serverad i glas.
Tiramisu är mångas favoritdessert - här hittar du alla våra recept på tiramisu.

Tiramisu i glas, så gör du!

  1. Tiramisu i glas, steg 1. Vispa mascarpone och ägg med elvisp.

    1. Vispa mascarpone och ägg

    Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto, rom eller konjak till en slät smet.

  2. Tiramisu i glas, steg 2. Vispa äggvitor och socker fluffigt med elvisp.

    2. Vispa äggvitor och socker

    Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.

  3. Tiramisu i glas, steg 3. Vänd försiktigt ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.

    3. Vänd ner försiktigt

    Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.

  4. Tiramisu i glas, steg 4. Doppa kexen hastigt i espresso.

    4. Doppa kexen

    Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso.

  5. Tiramisu i glas, steg 5. Varva brutna kex och äggsmet i glaset.

    5. Varva i glas

    Dela kexen så att de passar i glaset. Lägg i botten och varva sedan med äggsmet och mer kex.

  6. Tiramisu i glas, steg 6. Låt stå i kylskåp, gärna över natten.

    6. Låt stå i kylen

    Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.

  7. Tiramisu i glas, steg 7. Pudra över kakao vid servering.

    7. Pudra med kakao

    Pudra över ett lager med kakao vid servering.

Läcker tiramisu i glas

  • Tiramisu i glas

    Tiramisu i glas - grundrecept

    Betyg 4.6 av 5.
    111 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer.

    Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

    Tiramisu i glas
  • Jordgubbstiramisu

    Jordgubbstiramisu

    Betyg 4.8 av 5.
    37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.

    Jordgubbstiramisu
  • Tiramisu med saffran och apelsin

    Tiramisu med saffran och apelsin

    Betyg 4.6 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    En lite annorlunda tiramisu med julig smak av saffran och apelsin. Syrlig lingon och apelsinklyftor bryter fint mot den krämiga mascarponen. En enkel dessert som definitivt imponerar på julminglet.

    Tiramisu med saffran och apelsin
  • Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

    Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

    Betyg 4.2 av 5.
    35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.

    Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin
  • Tiramisu med blodapelsin

    Tiramisu med blodapelsin

    Betyg 3.3 av 5.
    20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Tiramisu för alla! Den klassiska tiramisun i all ära, men med blodapelsin och apelsinjuice blir det här en fruktig succé som passar både vuxna och barn.

    Tiramisu med blodapelsin

Artiklar (1550)

Matskola

Risotto - så gör du!

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.

Un caffè per favore!

Kaffe som i Italien

Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.