Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nyfiken på att komma igång med en egen surdegsgrund? Det enda du behöver är mjöl, vatten och salt... och tålamod − en surdeg vill inte bli stressad. Surdegsentusiasten Martin Johansson som driver bloggen Pain du Martin visar hur du gör en surdeg från grunden.

Martin Johanssons blogg Pain du Martin

3 recept på surdegsbröd hittar du längre ner på sidan.

Se också: Alla våra recept för dig som vill baka bröd!

Surdeg, så gör du!

  • Dag 1 – morgon

    Häll 30 g rågmjöl och 1 dl vatten i en burk med lock. Rör om och sätt på locket.

    Ställ varmt i 3 dagar.

  • Dag 1–3

    Skaka burken morgon och kväll.

  • Dag 4 – morgon

    Tillsätt 90 g rågmjöl och 1 dl vatten och rör om.

  • Dag 4 – kväll

    Häll ut degen, men spara ca 50 g. Tillsätt 60 g rågmjöl och 1 dl vatten och rör om.

  • Dag 5

    Klart! Använd surdegen i baket istället för jäst.