Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Surdegsentusiasten Martin Johansson driver bloggen Pain du Martin och har skrivit flera böcker om bröd. Här kan du se hur han bakar en surdegsbröd från grunden.

Nyfiken på att komma igång med en egen surdegsgrund? Det enda du behöver är mjöl, vatten och salt... och tålamod − en surdeg vill inte bli stressad. Recept hittar du längre ner på sidan.

 

Dag 1 – morgon

  • Häll 30 g rågmjöl och 1 dl vatten i en burk med lock. Rör om och sätt på locket. 
  • Ställ varmt i 3 dagar.

Dag 1–3

  • Skaka burken morgon och kväll.

Dag 4 – morgon

  • Tillsätt 90 g rågmjöl och 1 dl vatten och rör om.

Dag 4 – kväll

  • Häll ut degen, men spara ca 50 g.
  • Tillsätt 60 g rågmjöl och1 dl vatten och rör om.

Dag 5

  • Klart! Använd surdegen i baket istället för jäst.

 

Här hittar du Martin Johanssons blogg Pain du Martin.

Och vill du ha fler bakrecept? Här hittar du alla våra recept för dig som vill baka bröd!