Grillat!

Grillade godsaker i bröd

Svamp, halloumi, olika slags spett och tacokryddat kött är mums att servera direkt från grillen i baguette, surdegsbröd, tortillas eller pitabröd. Ännu härligare blir det om du också grillar brödet. Här tipsar vi om sju grillgodingar!

7 tips på grillade godsaker i bröd

Här listar vi somriga och löjligt goda gillade saker du kan servera i bröd. Det är allt från frisk till portabellosvamp. Njut av grillat!

  1. Vild taco med inlagd rödlök

    1. Vild taco med inlagd rödlök

    Bjud på vild tacofest där den klassiska tacoköttfärsen byts ut mot grillad, tacokryddad fransyska av hjort. Skär köttet i tunna skivor och servera med valfria tillbehör i tunna tortillabröd, gärna hembakta. Och missa för allt i världen inte den inlagda rödlöken!

  2. 2. Kryddiga kycklingspett i baguette

    2. Kryddiga kycklingspett i baguette

    Marinera kycklinglårfilé i en kryddig blandning av spiskummin, ingefära, chili och paprikapulver. Trä på spett och grilla. Fyll en liten baguette med lite coleslaw, lägg i ett kycklingspett, kläm åt och dra försiktigt drar ut spettet. Voilà – spett i baguette!

  3. Lammkebab i pitabröd

    3. Lammkebab i pitabröd

    Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små grillade lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda biffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.

  4. Halloumiburgare med tsatsiki

    4. Halloumiburgare med tsatsiki

    Den cypriotiska salta osten halloumi är perfekt att grilla eftersom den inte smälter utan bara blir mjuk, men med ett skönt tuggmotstånd. Här får osten sällskap av tsatsiki och grillad zucchini. Lägg allt i en frasig bit baguette och du har en smarrig veggoburgare.

  5. Portobello med spenat och mozzarella

    5. Portobello med spenat och mozzarella

    Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen. Visste du förresten att portabello egentligen är en utväxt champinjon? Välj de största svamparna du hittar, då är de lättast att toppa med fräst spenat, mozzarella och pinjenötter. Portabello svampen med smarriga toppings funkar utmärkt att lägga mellan två bröd som en hamburgare eller i ett pitabröd med någon god sås. 

  6. Thai tofuburgare med sweet chilisallad

    6. Thai tofuburgare med sweet chilisallad

    Vänd skivor av tofu i sesamfrön och grilla. Tofun, som ibland kallas sojabönsost, är mild i smaken. Men i sällskap av en mango- och morotssallad smaksatt med sweet chilisås blir det en vegetarisk thaiburgare med både krispighet och hetta. Bjud med grillat surdegsbröd!

  7. Tonfiskburgare - Albacore sliders

    7. Tonfiskburgare - Albacore sliders

    Hälsoburgare i miniformat. Fyll små fullkornsfrallor med stekt eller grillad tonfisk, avokado, rättika och teriyakisås. Toppa hamburgaren med en wasabimajonnäs med pikant sting. Bjud gärna med rostad sötpotatis och en fräsch grönsallad.

Artiklar (1384)

Möt profilen

Yotam Ottolenghi

Läs om mannen som gjorde grönsaker sexigt och laga hans recept.

Så mycket mer än kebab

Smaka på Turkiet

Det turkiska köket bjuder på fantastiska dofter och smaker

Inspiration

Vegetarisk vardagsmat

Vi har samlat 10 otroliga veganska och vegetariska recept, perfekta till vardagen. Det blir allt från sötpotatishummus till ostig vegansk lasagne. Låt dig inspireras, laga och njut!