Matskola!

Saftiga köttbullar

Vill du ha garanterat saftiga köttbullar? Då ska du göra smeten lite lösare och spritsa fram köttbullarna. Tillagas i ugn och steks innan för att få en perfekt stekyta därtill. I vår matskolevideo kan du se hur du gör, steg för steg.
Tips: goda recept på köttbullar.

6 tips för att lyckas!

Att få till riktigt saftiga köttbullar är ju drömmen, eller hur? Här kommer några tips för att lyckas med bullarna! 

  1. 1. Grovriven lök

    Istället för att hacka löken, grovriv den! Går snabbt, och blir lagom finfördelat i bullarna.

  2. 2. Spritsa bullarna

    Med lite lösare köttbullssmet blir det enklare att spritsa bullarna istället för att rulla. Det är också det som gör de extra saftiga. 

  3. 3. Blöt fingrarna

    Ha en liten skål med vatten bredvid när du spritsar köttbullarna i handen, så kladdar de inte fast. Ett bra köttbulletips, även om du väljer att rulla bullarna på klassiskt vis!

  4. 4. Tillaga i ugn

    Lägg bullarna på en ugnsplåt och ställ in i 225°C under 5-8 minuter.

  5. 5. Frys in, om du vill!

    Efter att ha tillagat köttbullarna i ugnen kan du låta dem svalna och frysa in för att steka lagom till julafton. Trevligt att vara förberedd!

  6. 6. Fixa stekytan

    Vare sig du har fryst in köttbullarna i god tid innan jul eller precis tagit ut dem ur ugnen − det sista steget är att steka köttbullarna i smör för att få till en härlig stekyta. Stek i omgångar, fyll pannan ungefär till hälften varje gång.

Artiklar (1550)

Buffelabbet!

Bästa köttbullarna

Vi har testat mängder av olika varianter på köttbullar för att få fram det bästa receptet.

Matskola!

Knäck med mandel

Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.

Mumsigt julpyssel!

Fruktgran till jul

Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Suveränt gott att doppa i chokladfondue.