Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Glömde du att kyla ner drycken inför grillfesten och behöver kyla dryck snabbt? Vi har provat på tre olika knep - testerna utfördes med glasflaskor som kyldes under 15 minuter per metod för att kunna jämföra. Här är resultatet!

Uppdaterad 8 juni 2016
RECEPT: Goda drycker till festen, drinkar och festliga bålrecept hittar du här!

3 sätt att kyla dryck

  • Med blött papper i frysen

    Gör så här: Vira in flaskan i hushållspapper. Blöt pappret och vrid ur lite så att den är fuktig men inte droppar. Ställ in i frysen i 15 minuter.

    Resultatet: Här testade vi också att kyla en flaska utan papper för att se om pappret i sig gjorde någon skillnad. Temperaturen på flaskan med papper sjönk från 20 grader till 12 grader, och den utan papper skönk till 13 grader - så visst gjorde pappret skillnad, om än marginell. 

    Passar bäst för: Den här metoden passar bäst om du ska kyla någon enstaka flaska eller burk.

  • Isbad och salt

    Så gör du: Fyll upp en bunke eller kar med mycket is, häll på vatten och ungefär 2 matskedar salt per liter.

    Resultat: Det här var smått chockerande effektivt! På 15 minuter sjönk dryckens temperatur från 20 till 5 grader.

    Passar bäst för: Behöver du kyla ner många drycker snabbt är det här rätt metod för dig så länge du har gott om is.

  • Frysta vattenballonger

    Så gör du: Det här kräver lite förberedelse, men blir väldigt fint till festen. Fyll vanliga ballonger med vatten och lägg in i frysen. Frys minst 5 timmar, så förslagsvis under natten innan festen. Plocka ur, lägg in i ett stort kar och ställ flaskorna eller burkarna bland ballongerna.

    Resultat: På en kvart blev den rumsvarma flaskan något kyld, sjönk från 20 grader ner till 16 grader.

    Passar bäst för: Det här tricket passar bäst för att hålla redan kylda flaskor kalla under en längre tid. Fördelen är att flaskorna inte blir blötta och att etiketterna inte lossnar. Ser också väldigt festiligt ut!