Kinesiska dumplings fyllda med svamp är trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknytena tillsammans. Här visar vi hur du lyckas med dina egna dumplings.
TIPS: Hitta direkt till alla våra recept på dumplings och fyllningar.
För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. Själva vikningen är lättare än det verkar bara man nyper ihop degknytena ordentligt så att fyllningen inte ramlar ut. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.
Börja med att göra degen som bör vila i ca två timmar. Blanda mjöl och vatten och knåda i en bakmaskin tills degen släpper från sidorna och är smidig. Täck med en handduk.
Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilin och skiva löken. Grovhacka svampen och stek i olja så den blir knaprig. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen och stek i några minuter. Smaka av med salt. Ta av från värmen och låt svalna.
Knåda degen, strö på mjöl. Dela degen och rulla ut till rullar ca 2 cm i diameter. Dela varje rulle i bitar på 1 cm. Lägg bitarna en och en på ett mjölat fat och strö över vetemjöl.
Kavla ut degbitarna. Håll i en degbit och snurra runt den med ena handen och kavla ytterkanterna runt om med den andra. Den ska bli lite tjockare än en pepparkaka men med tunnare kanter.
Lägg i en dryg tesked fyllning i mitten av en degrundel.
Vik ihop degrundeln till en halvmåne, nyp ihop längst upp, men lämna ändarna öppna.
Tryck upp änden på halvmånen mot mitten så det blir två öron. Nyp ihop ena örat mot mitten av halvmånen och den andra utåt. Gör likadant på andra sidan. Lägg de nyvikta dumplingarna en och en på ett mjölat fat.
Hetta upp olja en stekpanna, lägg i dumplingarna i ett lager och tillsätt ca 1/2 cm vatten. Lägg på ett lock, koka bort vattnet och ta upp dumplingarna när de fått färg på undersidan.
Servera dumplingarna nystekta med en dippsås. Stekta dumplingar ska vara bruna och knapriga på undersidan och mjuka på översidan.
Lakto-ovo-vegetariska japanska gyoza dumplings, även kallade potstickers, med en fyllning av tofu, shiitake och ingefära. De ångas och steks i panna för en krispig stekyta men ångkokt insida. Med färdig dumplingsdeg blir tillagningen både snabb och enkel!
Kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget, gör många när ni ändå är igång – de är försvinnande goda!
Kinesiska dumplings, också kallade wontons, kan fyllas med allt från kött och fisk till grönsaker. Dessa goda och smakrika degknyten har en fyllning av vannameiräkor och gräslök och serveras med fördel tillsammans med het chiliolja.
Dumplings är ett superroligt matpyssel! De färdiga knytena kan friteras eller ångas.
Bästa sättet att skära vattenmelon är i stavar. Här visar vi hur du skär, steg för steg.
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.
Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.
Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.
Baka en regnbågstårta och gör någon glad - här visar vi steg för steg hur du lyckas.