Inspirerat av 90-talet!

Bjud på bästa mingelmaten

Här ger vi tips på hur du fixar en härlig mingelfest med de bästa recepten från tidningen Buffés historia. Duka upp små mingliga snittar, häll bubbel i glasen och slå klackarna i taket!
Tips: Här hittar du alla våra recept på snittar!

Bästa maten till minglet

Här dukar vi upp till en storslagen fest! Festen är uppbyggd kring fem läckra buffébord med de bästa recepten genom tiderna från tidningen Buffé - mingliga snittar, mustig chili, fräscha drinkar, klassiska bufférätter och häftigaste festtårtan. Festupplägget passar för många olika tillfällen; fylla jämnt, ta studenten, bröllop eller bara när du vill fixa ett ovanligt roligt kalas.

Vi inleder med guld, glitter och mingliga munsbitar som en hyllning till den glittriga IT-eran i mitten av 90-talet då asiatiska kryddor och smaksättare kändes nytt och spännande. Snittarna är lika perfekt för cocktailpartyt, som ett festligare fredagsmys eller som förrättsplock.

Mingliga snittar

  • Köttbullar Asia style med sriracha-majonnäs

    Köttbullar Asia style med sriracha-majonnäs

    Betyg 3.7 av 5.
    26 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Köttbullar behöver inte bara vara vardagsmat. Sätt asiatisk smak på dem och bjud som festliga munsbitar tillsammans med en het sriracha-majonnäs. Ljumma dem gärna strax före servering och stick i snygga cocktailpinnar eller små gafflar.

    Köttbullar Asia style med sriracha-majonnäs
  • Sushirullar med wasabimajonnäs

    Sushirullar med wasabimajonnäs

    Betyg 3 av 5.
    103 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Att göra egen sushi innebär lite pyssel, men är väl värt besväret för dessa sushirullar kommer göra succé på festen! Inuti de högsmala sjögräsrullarna gömmer sig gravad lax, gurka och gräslök. Lägg upp tjusigt på fat och ringla över den gröna wasabimajon.

    Sushirullar med wasabimajonnäs
  • Jordnötskyckling med salt chiligurka

    Jordnötskyckling med salt chiligurka

    Betyg 3.1 av 5.
    92 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Festliga munsbitar av kycklingfilé som får smak av en asiatisk marinad med två sorters soja och sesamolja. Rulla i salta jordnötter och bjud med salt chiligurka! Perfekt tilltugg på mingelpartyt eller buffébordet som är enkelt och smidigt att förbereda.

    Jordnötskyckling med salt chiligurka
  • Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

    Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

    Betyg 3.1 av 5.
    80 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur snygga de blir! Suverän mingelmat där det mesta går att förbereda i god tid före servering.

    Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön
  • Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

    Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

    Betyg 2.9 av 5.
    122 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Gari, inlagd ingefära, ger gott sting i majonnäsen som blandas med hackade räkor och läggs på knapriga crostini. Lyxigt som tilltugg till drinken, eller som plockmat på mingelpartyt. Givetvis går det bra att använda färdigskalade räkor.

    Räkcrostini med ingefärsmajonnäs

Smart och spritsigt

Det blir en och annan majonnäsklick på de olika snittarna. Gör som proffsen och fyll respektive majonnäs i engångsspritspåsar av plast, knyt ihop eller förslut med gummiband och förvara i kylen. Klipp sedan av påsens topp och spritsa loss!

Tre spritspåsar med grön, beige och orange majonnäs i, intill en sax på en mörk skärbräda.

Fyll ut plockbuffén

Spinn vidare på det asiatiska temat och komplettera snittarna med gröna wasabinötter, edamamebönor med lite olivolja och flingsalt, räkchips och japansk snacksmix som ofta finns att köpa i lösvikt eller påse. Perfekt att fylla på skålarna med om plockmaten börjar ta slut!

1995-2000, nyfiket & glittrigt!

ICAs kundtidning Buffé föds 1995 under en gyllene period med en växande IT-våg och gryende digital frälsning av världen. Miljardärerna blev fler och champagnen flödade. Nyfikenheten på de asiatiska köken var stor, men butikshyllorna hade ännu inte berett plats för konstigheter som sweet chilisås och kokosmjölk. Därför fanns det recept på dessa i tidningen under 1996.

Studenterna tog snabba ramennudlar till sina hjärtan, på krogen var det populärt med udon och soba. Sushi var vid den här tiden fortfarande dolt i ett lyxigt skimmer, men nu fick vi lära oss att göra de små risrätterna. Misopaste och dashi, nori och gari avhandlades liksom kaiseki och macha. Dim sum var hett då, liksom i dag.

Artiklar (1490)

Små munsbitar!

Läckra kanapéer

Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.  

Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Mat för många

Recept för vårbuffén

Här bjuder vi på recept för en vårbuffé som är enkel att förbereda och smidig att laga till många.

Mingelparty

Satsa på lyxiga snittar som intas på stående fot och fräscha drinkar på minglet.