Varm risonisallad med citrusyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
2
Varm risonisallad med citrusyoghurt

En snabb och god maträtt är denna varma risonisallad. Salladen består bland annat av fänkål, sparris och kräftstjärtar som blandas med pastakorn. Servera med den syrliga citrusyoghurten och salladskott eller blandsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Varm risonisallad med citrusyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 1/2 dl  risoni
2   små fänkål
250 g  sparris (fryst eller färsk)
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt och svartpeppar
1 krm  peppar
1   burk kräftstjärtar (à 170 g)
1   kruka dill
50 g  blandad sallad/ salladsskott

Citrusyoghurt

250 g  cottage cheese naturell
1 dl  matyoghurt
1 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  rivet citronskal
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  salt

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt mycket risoni och lite annat. Skulle kunna öka på mängden grönsaker i. Gid smak dock!!

Eva

2022-06-21

Fantastiskt gott! Bjöd några vänner på detta till lunch och det var verkligen uppskattat. Allt gick åt. Smakrikt och fräscht kan man väl sammanfatta det med!

Sara

2008-03-19

Testa liknande recept

Elisabeths cottage cheeseröra
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullswraps
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Evas morotssallad med bacon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dagobertare på grovt bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga