Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt
Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt är en lockande rätt för den som tycker mycket om lax och vill prova en ny variant. I detta recept blandas rotfrukternas rejäla smak med honungens och dijonsenapens mjuka drag.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Rotfruktsvete
3 palsternackor (3 st motsvarar ca 300 g)
4 morötter (4 st motsvarar ca 300 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl matvete
1 msk dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
1 ask smörgåskrasse
Fänkålsyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 - 1 1/2 tsk stötta fänkålsfrön
2 tsk honung
1/2 tsk salt
För alla
Lax och rotfruksvete: Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Fänkålsyoghurt: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer