Grön sparrissoppa
Sparrissoppa är en mjuk och len soppa tillagad av ingredienser som lättcrème fraiche, sparris, mynta och vitt vin. Soppans vackra färg och underbara smak gör att den passar perfekt både till festligare tillfällen och till vardagsmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
6 portioner
3 msk konc kycklingfond
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 paket tinad fryst grön sparris (à 200 g)
1 kruka mynta
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
För alla
Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Servera gärna med krutonger eller färskt bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g
Kommentarer
Tyckte den blev tunn så jag tig i lte vispad grädde som jag hade över. Syrlig i överkant. Men fullt ärbar!
Maritta
2023-04-15Lite klen i smaken men den funka. Ska nog prova ha i mer hela bitar av sparris och ev bacon nästa gång.
Louise
2015-02-15Jätte god.lätt och snabb att göra .En stor favorit soppa. Mycket god med bacon eller stekt winerkorv.Tack
Kristina
2014-09-06