Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad
Denna skaldjurspasta blir en trevlig fredagsmiddag. Skaldjuren blandas med pastan och smaksätts med fänkål, vitlök och persilja. Servera med den syrliga och fräscha morots- och fänkålsalladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
2 msk olivolja
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
1/2 citron (juice och finrivet skal)
3 msk hackad persilja
salt och peppar
1/2 dl pastavatten
Morots- och fänkålssallad
1/2 tsk sambal oelek
1/2 citron (finrivet skal och juice)
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
250 g morötter
1/2 fänkål
För alla
Rätten är laktos- och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Råkostsalladen blir bara godare av att stå till sig, så gör den gärna en dag innan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 566 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater69.9 g
Protein25.8 g
Kommentarer