Räkor Indienne
Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du hetta så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 röda paprikor
1/2 purjolök eller gul lök (1/2 purjo motsvarar 1 lök)
2 tsk curry
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och grädde mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats januari 2023.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med något starkt som t ex sambal oelek, cayennepeppar eller chilisås. Dill eller persilja är också gott att vända ner i grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 540 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater59 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av dom bättre räkrätterna! Följde tips och kryddade extra
Louise
2024-04-14Riktigt gott
Gun
2024-03-22En halv buljongtärning och en nypa socker, förhöjer smaken. Riktigt gott!
Karin
2024-01-26