Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt är en oklanderlig, mättande rätt med smak av sambal oelek, spiskummin och vitlök. Serveras med den friska matyoghurten med gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris, gärna basmatiris
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 578 kCal
Kommentar
Supergott. detta är en återkommande rätt i vårt kök. Den här gången hackade jag ner lite persilja också i färssmeten
Ann-charlotte
2020-08-27