Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
1
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt är en oklanderlig, mättande rätt med smak av sambal oelek, spiskummin och vitlök. Serveras med den friska matyoghurten med gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris, gärna basmatiris
500 g  nötfärs
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  spiskummin
1 tsk  sambal oelek
1   vitlöksklyfta
1 msk  smör eller margarin

Gurkyoghurt

1/2   gurka
2 dl  matyoghurt (10%)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat

Kommentar

Supergott. detta är en återkommande rätt i vårt kök. Den här gången hackade jag ner lite persilja också i färssmeten

Ann-charlotte

2020-08-27

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 578 kCal

Testa liknande recept

Kryddjärpe med grekisk yoghurtdipp
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig köttfärssås med curry och kanel
Betyg 4 av 5.
100 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med varm sallad på pärlcouscous
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med kanel och chili
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga