Julskinka med griljering
Det idealiska receptet om du tänkt göra en god och saftig skinka till jul. Denna julskinka med griljering är enkel att göra och ger dig den perfekta julskinkan som blir en klar succé på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
3 kg färdigkokt eller rimmad julskinka
Griljering
1 ägg
2 msk senap
2 msk fransk senap
1 msk socker
ca 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Linda gärna in skinkan i fuktat smörpapper när den svalnar, då behåller den färgen och torkar inte.
Skär bort en skiva i botten av skinkan, då står den stadigt och bra när man skivar.
Skär bort en skiva i botten av skinkan, då står den stadigt och bra när man skivar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi753 KJ / 180 kCal
Fett5 g
Salt4.56 g
Kolhydrater3 g
Protein31 g
Kommentarer
Garnera hela skinkan utom en kant längst ner i griljeringen sitter smaken, smaklig skinkmacka, rödkål, äppelmos, Edvins starksenap mums, mums snaps beska droppar muuuuuuuuuuuus
Tomas
2022-12-25Bra recept lätt att förstå ingrediens bla ndningen . .tack ... .. bra
Berit
2020-12-25Köpte kokt skinka, så jag har bara griljerat den. Tyckte ingrediensblandningen var jättebra?
Aino-lill
2020-12-23