Couscous med merguez och yoghurtsås
I den här korvrätten möts smaker från Mellanöstern med Sydeuropeiska sådana. Den heta korven är god till couscousen som smakar spiskummin och är blandad med paprika och aubergine. En klick söt yoghurt med honung därtill ger syra, sötma och svalka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
1 msk spiskummin
1 röd paprika
1 aubergine
2 msk olja
3 msk hackad gräslök
520 g merguez
1 dl matyoghurt
1 msk honung
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Byt ut couscous mot quinoa eller ris.
Gör laktosfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2859 KJ / 680 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater74.1 g
Protein29.4 g
Kommentar
En mycket god rätt med sting och såsen som dämpade hettan var supergod.
Berit
2013-11-26